Blogg

Hjärna med händer


Lärare slöjd svenska. Brinner för IKT som redskap för utveckling


Jag funderar mycket över vilken väg slöjden ska ta i framtidens skola. Tänker också mycket på om det inte är dags att de estetiska ämnena tar en större och mer aktiv del i skolutvecklingen. Tar mer plats helt enkelt.


När det gäller namnet på den här bloggen så är det självklart för mig att hjärna och händer är beroende av varandra och att det alltför ofta glöms bort i skolan idag, särskilt i de högre åldrarna. Mitt ena ämne slöjd ses som ett pysselämne där det är ok att leka runt, man ser ofta inte vilken resurs de kunskaper som övas faktiskt är för resten av skolans ämnen. Saker som kreativitet, rimlighet, logiskt tänk, planering och övning i att arbeta i projekt glöms ofta bort. Jag tänker mig att det är likadant med ämnen som bild, musik och hem och konsumentkunskap.


Kanske blir jag klokare av att formulera mina tankar och fundera “högt” här?


Slöjd 2.0- blogg för elever


Den här bloggen har jag skapat för att samla allt du behöver veta om min undervisning i slöjden. Här kommer det att finnas planeringar, instruktioner, ordlistor och andra tips. Naturligtvis ska du också själv söka dig vidare till andra källor, men det här är en bra start.


Jag som skriver det här heter EVA SÖDERBERG och jag har arbetat med slöjd i hela mitt liv, som slöjdlärare sedan vårterminen 2000.


Jag brinner verkligen för att skapa saker själv i olika tekniker, och jag är dessutom väldigt intresserad av skolutveckling och varför och hur man lär sig.


Jag förväntar mig att du själv söker kunskap här på bloggen och håller dig uppdaterad med de uppgifter som ska göras.

Copyright © All Rights Reserved